Enkele maanden geleden sloot Mya een partnerschap met Doktr. Wil jij ook aan de slag met videoconsultaties in jouw praktijk? Hier lees je hoe je met Doktr aan de slag kan, vanuit je vertrouwde Mya-agenda. Dankzij het partnerschap geniet je bovendien tot 30/06 van zes maanden onbeperkt toegang tot Doktr zonder installatiekosten!
Efficiënter je agenda beheren met Mya en Doktr
Als huisarts sta je vandaag voor een grote uitdaging, je wilt kwalitatieve zorg verlenen aan jouw patiënten maar jouw agenda loopt wekelijks volledig vol. Doktr, een digitaal videoconsultatie-platform, stelt huisartsen in staat om vanop afstand met hun patiënten in contact te komen, zodat jij je werkdag efficiënter kan organiseren.
Hoe open ik Doktr vanuit mijn agendasysteem?
Om Doktr en Mya te koppelen moet je eerst en vooral aangesloten zijn bij Doktr.
Is dat gebeurd? Dan mag je contact opnemen met onze helpdesk via support@mya-agenda.be zodat zij Doktr kunnen integreren in je Mya agenda.
Dankzij de koppeling van Doktr met Mya kan jij in enkele klikken een videoraadpleging opstarten. Patiënten kunnen via je online agenda ook zelf videoconsultaties inplannen. In je overzicht klik je op de raadpleging en vervolgens op “Video consultatie”. Hierna word je automatisch doorverwezen naar het artsen-platform van Doktr.
Hoe werkt een videoconsultatie via Doktr?
Een videoconsultatie aanmaken en starten
Na het openen van Doktr, kan je een consultatie aanmaken via de optie “Create”, waar je jouw patiënt kan oproepen voor de videoconsultatie. Vervolgens zie je de consultatie verschijnen in je digitale wachtzaal, linksboven. Klik je op de naam van de patiënt, dan open je de raadpleging.
Zodra de raadpleging geopend is, kan je via de chat berichten verzenden naar de patiënt. Doktr voorziet ook enkele templates voor vaak terugkerende berichten.
Ben je klaar voor de video-oproep? Dan kan je jouw patiënt opbellen via de knop “Call in app”. Op je scherm opent automatisch een tweede venster, waarop je de patiënt kan zien.
Remgeld vlot innen via online betaling
Net zoals bij een traditionele consultatie, kan je als huisarts ook voor een videoconsultatie remgeld innen. Dit remgeld bedraagt voor een videoraadpleging €4. Via de knop “Payment” kan je via Payconiq een betaalverzoek bezorgen aan jouw patiënten. Hierbij kan je zelf het bedrag bepalen, afhankelijk van jouw conventionering. De patiënt ontvangt dit verzoek via de chat op zijn smartphone en wordt automatisch doorverwezen naar zijn banking-applicatie (Payconiq, KBC/CBC, ING, Belfius). Heeft de patiënt de betaling uitgevoerd? Dan verschijnt bij jou automatisch een bevestiging aan de rechterzijde.
Documenten en bestanden eenvoudig delen
Bezorg je graag wat bijkomende informatie, documentatie en/of attesten aan de patiënten na een videoraadpleging? Via de chat kunnen jij en je patiënten gemakkelijk pdf-bestanden en afbeeldingen delen. Klik op het folder-pictogram onderaan de chat, selecteer het bestand en klik op “open”.
Raadpleging beëindigen
Zodra je klaar bent met een raadpleging, kan je deze sluiten via de knop “Close” in de rechterbovenhoek. Op dat moment verdwijnt de patiënt uit je digitale wachtzaal en ontvangt de patiënt automatisch een bericht om aan te geven dat je de raadpleging gesloten hebt.
Hoe ervaart je patiënt deze integratie?
Patiënten kunnen een videoconsultatie via Doktr eenvoudig inboeken op de door jou aangegeven beschikbare momenten. Na de reservering ontvangt de patiënt een bevestigingsmail met verdere instructies voor het downloaden van de Doktr-applicatie.
Zodra je als arts de video-oproep lanceert, ontvangt de patiënt de oproep op zijn/haar/hun smartphone. Zo hoeft je patiënt zelf niet achter zijn pc of laptop te zitten.
Gefeliciteerd, je bent helemaal klaar om je videoconsultaties met Doktr te starten! We hopen dat dit artikel behulpzaam is geweest en je ervaring met Mya en Doktr gemakkelijk heeft gemaakt.
Wil je praktijk aansluiten op Doktr, nood aan extra ondersteuning of wil je gewoon meer weten over Doktr? Neem dan contact op via info@doktr.be.